Hansı balıq daha faydalıdır? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Hansı balıq daha faydalıdır? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI
 

Dietoloq Svetlana Fus hansı balıqların ürək xəstəliklərindən qoruduğunu açıqlayıb.

Paralel.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, bu məhsul immunitet sistemini və bədənin ümumi sağlamlığını gücləndirir.

Onun sözlərinə görə, siyənək özündə ürək sağlamlığını və daha çoxunu qorumaq üçün lazım olan bir çox faydalı maddələr ehtiva edir:

"Siyənək sağlam yağ turşularının, əsasən də Omeqa-3 mənbəyidir. Bu balığın 100 qramında 2,4 qram Omeqa-3 yağ turşusu var ki, bu da insanın bu maddələrə olan gündəlik ehtiyacını üstələyir. Omeqa-3 yağ turşuları beyin və tor qişanın struktur komponenti olduğu üçün orqanizmdə mühüm rol oynayır. Onlar həmçinin ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərir, trigliseridlərin səviyyəsini azaldır və "yaxşı" xolesterolu artırır.

Omeqa-3 yağ turşularının müntəzəm istehlakı depressiya riskinin azalması, dərinin sağlamlığının yaxşılaşması, dərinin möhkəmliyi və elastikliyinin qorunması ilə əlaqələndirilir. Bundan əlavə, siyənək, müvafiq olaraq, qalxanabənzər vəzinin və immunitet sisteminin normal fəaliyyəti üçün zəruri olan yod və selenlə zəngindir.

Bu balıqlarda həmçinin E vitamini və selenium kimi güclü antioksidantlar var ki, bu da orqanizmi sərbəst radikalların yaratdığı zərərdən qorumağa kömək edir.

Ümumiləşdirsək, siyənək mineralların, vitaminlərin, amin turşularının və sağlam yağların qiymətli mənbəyidir və onu sağlam həyat tərzini qorumaq üçün qiymətli qidaya çevirir".

 

0.019899129867554