Sarımsağın faydaları

Sarımsağın faydaları
 

Paralel.az xəbər verir ki, dietoloq Mixail Ginzburq sarımsağın faydalı xüsusiyyətləri haqqında danışıb: “Sarımsağın ilk faydalı xüsusiyyəti onun antibakterial təsiridir. Tərkibində tənəffüs yollarının viral iltihabı zamanı da daxil olmaqla, bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edən bir maddə olan allisin var.
Sarımsaq qan laxtalanmasının qarşısını almaq üçün də faydalıdır - gündə cəmi iki diş onların baş vermə riskini azaldır. Qadınlarda kolon və döş xərçəngi riskini də azaldır.
Sürətli yorğunluqdan xilas olmaq istəyirsiniz? Mütəmadi olaraq sarımsaq yeyin.
Digər faydalı xüsusiyyətlər arasında sarımsaq qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır. 2-ci tip şəkərli diabetin əsasını yaşla bağlı spesifik proses - toxumaların insulinə həssaslığının azalması təşkil edir. Səbəblər artıq çəki, düzgün qidalanmamaq ola bilər. Xüsusilə qohumlar arasında şəkərli diabet xəstələri varsa, qida rasionuna sarımsağı daxil etməyi məsləhət görürəm”.
Nigar

0.0099620819091797