Xərçəng riskini nə azaldır?

Xərçəng riskini nə azaldır?
 

Paralel.az xəbər verir ki, ÜST-ün məlumatına görə, 2020-ci ildə xərçəng on milyon insanın həyatına son qoyub. Bədxassəli şişlərin səbəbləri arasında elm adamları həyat tərzini və necə qidalanmanı daha çox irəli sürür: “Qırmızı ət və onun emal olunmuş məhsullarından istifadə yoğun bağırsaq xərçəngi riskini artırır. Qəhvə qaraciyər xərçəngi riskini azaldır. Vitamin D, kalsium və selenium da onkologiyanın qarşısının alınması üçün perspektivlidir. Süd və süd məhsulları, kalsium və bütün taxıllar kolon xərçəngi ehtimalını azaldır, spirtdən sui-istifadə isə əksinə, artırır.
Hazırda dünyada məşhur olan Aralıq dənizi pəhrizi - çoxlu meyvə, tərəvəz, qoz-fındıq və paxla, orta səviyyədə balıq, zeytun yağı, az qırmızı və işlənmiş ət, süd məhsulları deməkdir”
Nigar

0.089824914932251