Endokrinoloq mədəaltı vəzini məhv edən qidalarn adlarını açıqladı

 

Endokrinoloq mədəaltı vəzini məhv edən qidalarn adlarını açıqladı 
 

Paralel.az xəbər verir ki, Tibb elmləri namizədi, Moskva Dövlət Universitetinin klinikasının endokrinoloqu Zuxra Pavlova Telegram kanalında mədəaltı vəzinə zərər verən məhsullardan danışdı.
Onun sözlərinə görə, çox miqdarda şirin və yüksək kalorili qida qəbulu yalnız yağ toxumasının artıq yığılmasına deyil, həm də insulin istehsal edən pankreas hüceyrələrinin ölümünə səbəb olur.
Mütəxəssis, gün ərzində yeməklər arasında üç-beş saat keçməli olduğunu açıqladı: "Daha uzun müddət oruc tutduqda  lipoprotein lipaz (LPL) aktivləşməyə başlayır. O bir gözətçi kimi qida maddələrinin səviyyəsini izləyir. Əgər qidalar müntəzəm və uzun müddət təmin edilmirsə, LPL yağ toxumasında aktivliyi artırır və yağ ehtiyatları əriməyə başlayır".
Daha əvvəl rusiyalı alimlərin arıqlamağa imkan verən amin turşusu əlavələri tapdıqlarını bildirilmişdi.
Akif

0.027672052383423