Albalı yeyəndə orqanizminizdə nə baş verir?
Mövsümi giləmeyvələr özündə nələri gizlədir - şirin albalının orqanizmə təsiri nədir?
Şirin albalı meyvə və giləmeyvə dünyasında ən "hörmətli şəxslərdən" biri hesab olunur. Bədənimizə müstəsna faydalar gətirir (xüsusən mövsümündə).
Bir fincan giləmeyvənin müalicəsi təxminən 90 kalori, özündə çox miqdarda lif, vitamin və zülal ehtiva edir. Amerika klinik tədqiqatları albalıların antioksidant aktivliyini 12 saat artıra bildiyini göstərmişdir.
Beləliklə, mövsümündə bu giləmeyvədən niyə keçə bilmirsən və onu yeyəndə bədənə nə olur - icmalımızı oxuyun. Beləliklə...
Diyetoloqların fikrincə, albalı melatoninin birbaşa mənbəyidir, yuxumuzu və oyaqlığımızı təsir edən bir hormon.
Və yatmadan bir saat əvvəl albalı yemək onu xeyli yaxşılaşdıra bilər. Sehrli giləmeyvə bədəni "sakitləşdirici" şəkildə təsir edir və insan daha tez yuxuya gedir.
Şəfa gücü
Qırmızı meyvə və tərəvəzlərin bədənin iltihablı proseslərinə aqressiv təsir göstərdiyinə inanılır. Ancaq bu, albalıya aid deyil. Boston Universitetinin tədqiqatçıları bir araşdırma apardılar və mövsümi giləmeyvələrin tez-tez istehlak edilməsinin artrit hücumlarını% 35 azalda biləcəyini tapdılar.
Yaddaş gündəliyi
Albalı yaddaşımızı artıran bir maddənin - antosiyaninin bir dirijordur. Bir daha Boston Elm İnstitutu və mütəxəssisləri bir sıra araşdırmalar apardılar və bu müsbət nəticəyə gəldilər.
Ürək sağlamlığı